کد خبر 81017
تاریخ انتشار: ۴ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۴

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: همانطور که امام خمینی(ره) در وصیتنامه خود ذکر کرده که نگذارید این انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد، همواره باید مراقب نفوذی­ها بود و این مسئله با حسن ظن داشتن و وحدت منافاتی ندارد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیت­الله محمد‌تقی مصباح‌یزدی پنج‌شنبه شب در دیدار اعضای حزب موتلفه اسلامی اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین خدماتی که امام راحل به جامعه اسلامی ارائه فرمود و هنوز هم بسیاری از ما قدر آن را نمی­دانیم، این است که مسلمانان ‌به ویژه مردم مسلمان ایران را متوجه بخشی از وظایف دینی فراموش شده خود کرد.
وی ادامه داد: این نعمت است که خدا ما را در زمان حکومتی آفرید که راس هرم قدرت آن امام خمینی(ره) بوده و امروز نیز کسی مانند مقام معظم رهبری است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد: در گذشته وقتی صحبت از دینداری به میان می­آمد، آنچه به ذهن مردم نزدیک می­شد مسجد رفتن، نماز خواندن، عزاداری برای سید الشهدا(ع) و اموری از این دست بود.
وی افزود: مسائلی مانند حکومت، امر به معروف و سیاست نه تنها در گذشته جز دینداری به حساب نمی­آمد بلکه معتقد بودند کسی به دنبال این امور می­رود، تقوا ندارد.
‌مصباح‌یزدی بیان کرد: نمونه با ارزش مرحوم آیت­الله کاشانی بود که با وجود علم فراوان و حتی اعلم بودن از بسیاری از مجتهدین هم عصر خود، به دلیل وارد شدن در مسائل سیاسی در میان مردم و حتی بسیاری از اهالی علم ایشان به عنوان عالم برجسته به حساب نمی­آمد.
وی تصریح کرد: در یک چنین شرایطی امام خمینی(ره) طلوع کرد و با عزم راسخ و پشت کار بی‌نظیری که داشت، آنقدر مجاهدت کرد تا در میان جامعه اسلامی جا انداخت که پرداختن به سیاست جزئی از دین است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: ایشان در طول ده­ها سال در حوزه‌های علمیه تلاش کرد تا به طلبه­ها را به این نکته متوجه کنند که وارد شدن در مسائل سیاسی نیز مانند نماز در دین واجب است.
وی اضافه کرد: فقط خدا می­داند امام خمینی(ره) در این راه چه زجری کشید و چه زخم زبان­هایی را تحمل می­کرد.
‌مصباح‌یزدی ادامه داد: از برجسته­ترین کارهای امام خمینی(ره) در طول سال­هایی که در حوزه
علمیه قم و نجف مجاهده می­کرد، مطرح کردن بحث ولایت فقیه بود.
وی اظهار کرد: ایشان نهضتشان را ابتدا در میان شاگردانشان در درس­های فقه و اصول حوزه علمیه که در ابتدا تعداد زیادی هم نبودند، شروع کردند و پس از مدتی کلاس­های ایشان مملو از جمعیت طلبه­ها شد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) تصریح کرد: تحول فکری که امام خمینی(ره) در تفکر اسلامی به وجود آورد، در تاریخ کم نظیر است و زمینه تحولات عملی متعدد شده است.
وی افزود: بیش از هزار سال است که فقه در زمینه مسائلی مانند طهارت و نماز داخل شده است اما در زمینه مسائلی مانند امر به معروف و نهی از منکر کاری نشده است.
‌مصباح‌یزدی گفت: فقه در زمینه مسائل سیاسی و اجتماعی کمتر از 50 سال است که با تلاش مجاهدت‌گونه امام خمینی(ره) وارد شده و هنوز ابهامات فراوانی در این زمینه­ها وجود دارد.
وی ابراز کرد: یکی از این ابهامات در زمینه امر به معروف و نهی از منکر این است که در تمام رساله­های عملیه که از این موضوع صحبت کرده­اند، انجام این امر را به مضر نبودن برای انجام دهنده مشروط کرده­اند، در ­حالی که امام حسین(ع) وقتی برای امر به معروف و نهی از منکر حرکت می­کرد، می­دانست شهید خواهد شد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه ابهامات زیادی در این زمینه­ها وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه عقلانیت و تلاشی برای بررسی این زمینه­ها و حل کردن این ابهامات تا امروز آن طور که باید، شکل نگرفته است.
وی ادامه داد: پس یک مطلب مهم این است که کسانی که علم دارند وظیفه دارند در این زمینه­ها تحقیق کرده و این مشکلات را از سر راه بردارند، اما مسئله مهم دیگر این است که در این مسیر با کسانی که نظری مخالف نظرات ما دارند باید با احترام برخورد کنیم.
‌مصباح‌یزدی اظهار کرد: باید با احترام در برخورد با کسانی که در مسائل سیاسی اجتماعی با ما اختلاف نظر دارند برخورد کرد و در عین حال جایی که احتمال خطر برای اسلام و نظام را می‌دهیم باید ارشاد کرده و ساکت نمانیم.
وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از بزرگ‌ترین واجبات اسلامی است و آنجایی که با حکومت اسلامی ارتباط پیدا می­کند اهمیت صد چندان می­یابد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: یک حالت دیگر این است که در بین تمام کسانی که نظام را قبول دارند و در لزوم حفظ اسلام با هم متفق‌القول هستند، گاهی اختلاف بر سر مصادیق پیش می­آید که این کار به نفع اسلام است یا به ضرر اسلام.
وی عنوان کرد: در سطح سیاستمداران عمده کشور حتی می­بینیم که دو برادر هم با یکدیگر اختلافات اساسی دارند و هر دو هم تصور می­کنند وظیفه­شان را دارند انجام می­دهند.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: در چنین شرایطی رهبری جامعه اسلامی که هدایت جامعه را به عهده دارد و تمام این اختلاف نظرها را می­بیند و می­داند که هیچگاه امکان ندارد که حتی دو نفر مانند یک دیگر فکر کنند، چه باید بکند؟
وی گفت: همه اینها پرسش­هایی است که کار دقیق علمی و تحقیقاتی نیاز دارد و در این زمینه­ها کم کاری صورت گرفته است.
‌مصباح‌یزدی افزود: مهم‌ترین مطلب این است که مبانی فکریمان را خیلی محکم نگه داریم و در عین حال به افرادی که دغدغه دین را دارند، حسن ظن داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در عین حال همانطور که امام خمینی(ره) در وصیتنامه خود ذکر کرده که نگذارید این انقلاب به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد، همواره باید مراقب نفوذی­ها بود و این مسئله با حسن ظن داشتن و وحدت منافاتی ندارد.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: در جریان انتخابات و رای دادن به افراد برای تصدی شغل‌های مهم نیز باید به این مسئله باید توجه داشت که ظاهر صلاح داشتن ملاک انتخاب افراد نیست و باید در مورد افراد به دقت تحقیق کرد، چرا که اگر این فرد رای بیاورد و با رفتارش به اسلام ضربه بزند ما نیز شریک هستیم.
وی اظهار کرد: اگر در مورد شخصی تحقیق کردیم و متوجه شدیم که مبانی فکری­اش طوری است که به اسلام ضربه می­زند حتی اگر مردم نسبت به او حسن ظن دارند باید سعی کنیم روشنگری کنیم تا اینگونه افراد به پست‌ها دست پیدا نکنند.
مصباح‌یزدی تصریح کرد: در مورد مسائل خصوصی زندگی مردم حق افشای اسرار نداریم مگر آنجا که انحرافات افراد به ضربه زدن به اسلام منجر می­شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اصل این است که اسلام چه چیزی را اقتضا می­کند، اگر برای حفظ اسلام چاره­ای جز روشنگری درباره کسی که انحرافاتی در افکارش است، وجود ندارد، باید این کار را انجام داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس